Om Holly Bushes

Om Holly Bushes

I Denne Artikel:

Vi tænker almindeligvis på holly som en busk med skinnende, spiky grønne blade og røde bær, men det er kun en slags hellige. Der er mange, mange andre. Holly buske er ofte forbundet med jul i Europa og Amerika. De smukke blade gør sikkert attraktive kranser og ferieindretninger.

Identifikation

Slægten Ilex indeholder omkring 600 arter af hule buske og træer. De kan være så små som 6 inches i højden eller så høj som 70 fod. Bladene kan spinde eller spineless, og bærene kan være gule, sorte eller orange såvel som røde. Nogle arter er løvfældende, mens andre er stedsegrønne. Holly arter findes i Nord- og Sydamerika samt Afrika, Europa og Asien. Kina alene har over 200 indfødte arter. Det største antal arter findes i subtropiske områder i Asien og Amerika.

Fordele

Hollies dyrkes normalt som prydplanter. Store hollies kan give et omdrejningspunkt for en have. Mindre hollies kan grupperes som fundamentplantager. De laver gode sikrings- og privatskærmbilleder. Evergreen arter, især dem med farvestrålende bær, giver vinterinteresse i haven. Holly buske er også et godt valg for haver beregnet til at tiltrække dyreliv. De giver ly og beskyttelse mod rovdyr til mange fugle. Deres bær giver mad til både fugle og vilde dyr. De er en god madkilde, som hollies blev dyrket til at fodre kvæg og får i middelalderlige Europa.

Overvejelser

Holly buske er dioecious planter. Hver enkelt plante har enten kvindelige eller mandlige blomster, men aldrig begge dele. Hvis kvindelige planter skal producere bær, skal de plantes inden for 30 fod af en mandlig plante. De fleste hollies vokser bedst i fuld sol, selvom nogle arter vokser i skygge. Alle de stedsegrønne arter producerer flere bær, når de dyrkes i solen. De fleste helligbuske foretrækker en lidt sur jord. De kan lide god dræning og en jord, der har masser af organisk materiale. Match den kolde hårdhed af holly arter til havenes beliggenhed. Nogle arter kan ikke tolerere meget kolde vintre, mens andre vil trives under sådanne forhold. Medmindre de er plantet som hæk, er beskæring ikke nødvendigt for hollies. Men de reagerer godt på beskæring, og kan endda bruges til topiary.

typer

Blå hollies (Ilex x meserveae) vokser bredt som haveplanter. Dette er en hybrid, der har glatte, spiny blade og rød frugt. Det har en høj grad af kold hårdhed og reagerer godt på beskæring. Du kan finde blå hollies i de fleste havecentre. De sælges normalt under varemærkebeskyttede navne som Blue Princess. Japanske hollies (Ilex crenata) er også bredt tilgængelige. Denne hurtigt voksende busk har små mørkegrønne blade. Det reagerer meget godt at beskære, så det er et fælles valg for fundamentet plantager. Convexa og Green Luster er populære sorter.

Advarsel

Holly bær er en god mad til fugle, men de vil forårsage opkastning og diarré, hvis de spises af mennesker.

Video Instruktioner: Holly Bush - Episode 125.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar