Om Freesia

Om Freesia

I Denne Artikel:

Freesia er en slægt på omkring 14 arter og tilhører familien Iridaceae sammen med iris, gladioli og krokus, omkring 1.800 arter i alt. Fresia-blomsterne er symbolske for uskyld og kan dyrkes udendørs i de to varmeste zoner i det kontinentale USA, zone 9 og 10 og på Hawaii.

Funktioner

Freesia har lange, smalle, sværdformede blade, der kan vokse så høje som 12 inches. Stænglerne er slanke og støtter op til otte tragtformede blomster, der danner en klynge øverst. Bladene er slanke, så længe stammen og vokser fra pæren. Stammen bøjer næsten i en ret vinkel mod jorden, lige hvor blomsterne er fastgjort, så blomsterne vender opad i stedet for til siden. Freesia blomster kan være hvid, gylden gul, orange, rød, pink, mauve, lavendel, lilla og bicolors og har en lys, sød duft.

Udendørs plantning

Plante i sensommeren i godt drænet jord. Tilsætning af tørvemos, kompost, jordbark eller nedbrudt gødning til jorden vil hjælpe. Sørg for at de er på et sted, hvor de får en hel dags solværdi, mindst seks timer. Plante pærerne 2 inches dyb og 3 inches fra hinanden med punktet på pæren mod toppen. Vand godt lige efter plantningen. Rødder og skud vil udvikle sig om efteråret, vokse højere om vinteren og blomster vil blomstre om foråret.

Pot eller Container Planting

Freesia vokser fra en snor, en solid pære. En 5-tommers krukke er stor nok til at holde seks af knolene. Til 8-tommer gryder, plante ni. Ti-tommer potter kan tage 12 til 14 orm, og 12 til 15 tommer potter er til 15 til 20. Brug en god kvalitet pottemix. Sørg for, at der er et godt antal drænhuller i puljen, så rødderne ikke vil sidde i vand. Sæt beholderne, hvor de får en hel dags solværdi. Plant dem 2 inches dybt og 2 inches fra hinanden, spids side op og giv en god vanding.

Omsorg

Freesia har meget specifikke behov. De har brug for varme dage og kølige nætter. Uanset om de er plantet udenfor eller i beholdere, når bladene bliver gule og dør tilbage, fjern løvet. Anlægget vil gå i dvale indtil næste sæson. Fjern ikke bladene tidligere. De vil være optaget med at gemme sollys og lave mad til næste års blomster. Freesia pærer kan bringes ind om vinteren og opbevares i et solrigt vindue, eller de kan tørres og gemmes i det næste år. Hold planterne godt vandede, når blade og blomster stadig er i udviklingsstadiet.

Anvendelser

Freesia bruges til at gøre sæber, parfume, duftstoffer olier, badesalte og body lotions. En stamme af freesia i en vase gør et arrangement af sig selv, fordi blomsterne vender opad. Freesia kan plantes i en seng af sig selv med andre blomster, så længe de er kortere, så freesia kan få fuld sol eller som en selvstændig prøveplante.

Video Instruktioner: How to Pronounce Freesia.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar