Om Foxgloves

Om Foxgloves

I Denne Artikel:

Foxgloves (digitalis) er høje blomster, der giver fremragende bagvedplantager. Ca. 20 arter af digitalis udgør slægten; nogle er toårige og nogle er stauder. Navnet digitalis betyder "finger-lignende", så navngivet, fordi de enkelte blomster kan glide over en fingerspids. Det almindelige navn kommer sikkert fra "folkens handsker", der henviser til feer, "gode folkemusik". Foxgloves er giftige og kaldes også heksehandsker eller døde mænds klokker.

Plantning

Foxgloves bruges til vertikal interesse i landskabspleje og er populære for sommerhus indstillinger. De vokser omkring 12 til 18 inches brede og omkring 5 meter lange. Voks foxgloves fra frø eller fra rodafdelinger lavet om foråret. Frø skal startes indendørs ca. 10 uger før den sidste forventede frostdato. Frøet er lysfølsomt og må ikke dækkes, men presses forsigtigt ind i den grundliggende jordoverflade.

De plettede, klokkeformede blomster kan være hvide, gule, rosa, rosa, røde, lavendel eller lilla, og de vokser sammen langs de høje stænger. Kolibrier og sommerfugle tiltrækkes af de nektarfyldte blomster.

Omsorg

Foxgloves tolererer delvis skygge i kølige klimaer og foretrækker skygge i den sydlige varme. De giver lyse farver til at skygge haver og en vis højde, hvilket kan være vanskeligt at finde i typiske skyggeplantevalg. Planten begynder som en roset af smukke grågrønne blade, der er temmelig lavt voksende, og så sender den op den høje blomsterstengel. Hver stilk vil blomstre i cirka to uger. Opbevares brugt blomsterstænger trimmet og rævgloves vil fortsætte med at sende nye stilke hele sommeren. For at naturalisere en seng af foxgloves, tillade nogle af de sidste stilke at gå til frø. Foxglove vil vende sig selv.

Overbelægning kan forårsage bladplet eller svampesygdomme. Foxgloves har brug for humus-rig jord, der er godt drænet for at forhindre kronen rådne.

Insekter

Foxglove bladlusen er en insekt skadedyr, der forårsager skade på mange markdyrkede og drivhusafgrøder. Bladlusens æg opdrætter kontinuerligt i et drivhus, men de overvintrer på ræveplanteplantager udendørs. Disse bladlus kan bære over 30 plantevirus.

Larverne af flere arter af møller og sommerfugle spiser foxglove blomster eller blade. Bacillus thuringiensis anvendes til organisk skadedyrsbekæmpelse.

Anvendelser

Foxglove indeholder hjerte glycosider og er kilden til hjertet medicin Digitalin eller Digoxin, der bruges til behandling af kongestivt hjertesvigt og hjertearytmi. Den terapeutiske værdi af digitalis blev skrevet om så tidligt som i 1785 af engelsk læge og kemiker William Withering, som er krediteret med sin opdagelse. Undvigende analyserede og identificerede de nyttige forbindelser i planten.

Advarsel

Foxglove er giftig for mennesker og dyr, herunder katte, hunde og heste. Alle dele af planten er giftige. De mindre blade, der vokser på den øverste del af blomstermanden, er de mest potente, og endda en lille bit er nok til at forårsage døden.

Video Instruktioner: âźą FOXGLOVE, Digitalis purpurea !!WARNING!! very poisonous! handle with care! #flower.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar