Om blomstrende planter

Om blomstrende planter

I Denne Artikel:

Hver dag, i og ud af dit hus, er du omkring blomstrende planter. Næsten alle planter i dit daglige liv består af blomstrende planter, fra din græsplæne til din flerårige have, fra egetræet til din grøntsagshave. At forestille sig livet uden blomstrende planter er en vanskelig og dystre indsats.

Historie

Selvom ikke-blomstrende planter har eksisteret i 400 millioner år, har blomstrende planter kun eksisteret i ca. 130 millioner år. Pattedyr vandrede rundt på planeten, da blomstrende planter opstod. På grund af effektiviteten af ​​deres design trivedes og blomstrede planter imidlertid hurtigt. Blomstrende planter dominerede snart planeten, der eksisterede i enhver form for klima. I dag er der over 430 blomstrende plantefamilier og over 230.000 arter af blomstrende planter.

Betydning

Næsten al den mad, vi vokser, er fra en blomstrende plante, og hvert dyr vi spiser, blev fodret med blomstrende planter. Blomstrende planter udgør næsten 90 procent af planteriget, og det er fra disse planter, at vi får vores ilt. Blomstrende planter forhindrer erosion, genopfylder jord og inspirerer os hver dag. Uden blomstrende planter ville jorden blive et barren sted.

Reproduktion

Blomstringsplantens vigtigste del er dens blomst. Blomsten er plantens reproduktionsorgan, der indeholder en stamen (den mandlige, pollenproducerende del) og pistiller (den kvindelige del), som indeholder ovulerne. Ovules er, hvad der en dag vil vokse til et frø, efter at pistilen modtager pollen fra stamen. Blomster har også kronblade og blomkål - modificerede blade - for at beskytte blomsters reproduktive strukturer.

bestøvning

Blomsten virker på en række måder for sin plante. Den komplette og perfekte blomst, eller bisexuel blomst, har alle fire dele (sepals, kronblade, stamen og pistil). Ufuldkomne blomster eller unisexuelle blomster har kun stamen eller pistilen, men ikke begge. Den komplette blomst kan pollinere sig selv. Men den ufuldkomne blomst har brug for både den mandlige og den kvindelige blomst at bestøve. Nogle gange er de mandlige og kvindelige blomster begge på samme plante, men nogle gange vil du have brug for en mandlig plante og en kvindelig plante til krydsbestøvning.

mangfoldighed

Hver familie af blomstrende planter indeholder et bredt udvalg af blomster. Den største plantefamilie, solsikkefamilien, indeholder fleabanen (en blomst så lille som en pinhead) og den gigantiske solsikke (en blomst der er større end dit hoved). Blomstrende plantes familier er lige så forskellige. For at bevidne mangfoldigheden af ​​blomstrende planter kan du se orkidéfamilien ved siden af ​​legume familien ved siden af ​​græsfamilien. Du kan også finde blomstrende planter, som er parasitære og blomstrende planter, der er kødædende.

Video Instruktioner: FÃ¥ blomster i haven hele sommeren med Rhododendron.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar