Om blomsterløg

Om blomsterløg

I Denne Artikel:

Blomsterpærer tilbyder gartnere en let, økonomisk måde at producere en levende blomsterhave på. Pære blomster kommer i et stort udvalg af farver, størrelser og blomstringsperioder. Gartnere planter ofte pærer i intervaller for at opnå løbende blomster hele forårs- og efterårsperioden. Selv når blomsterne er falmet, accentuerer disse planter blomsterbeds eller containere med deres prangende løv. Pærer forsynet med tilfredsstillende vækstbetingelser vil blomstre år efter år.

Historie

Blomsterpærer dyrket til kommercielle formål begyndte i slutningen af ​​det 16. århundrede i Haarlem, en kommune i Holland. Haarlem er imidlertid ikke stedet for deres oprindelse. Tulipløg kom fra Centralasien, og dahlias stammer fra Mexico. Amaryllis-pæren stammer fra Sydamerika, mens freesias og calla lilies hyldes fra Sydafrika. Når disse pærer blev bragt til Haarlem, blev deres markedsværdi hurtigt genkendt. Således blev de populære i hele Haarlem og omgivende områder. I dag er blomlamproduktionen fortsat en vigtig og rentabel industri i Holland.

Typer af løg

Pærer er opdelt i to generelle kategorier:

Springblomstrende løg skal plantes i efteråret, da rodudviklingen stimuleres gennem den sovende periode med fugtige temperaturer. Disse pærer skal være i jorden før den første kraftige frost, udsættes for fuld eller delvis sol og plantes på steder med god dræning. Springblomstrende pærer omfatter tulipaner og påskeliljer.

Sommer og efterårsbloembløg er plantet sent på foråret. Disse blomster trives godt i grænser, stenhave, grunddækker, containere og hængende kurve, men kan ikke overleve vintertemperaturer. Pærer gravet op hvert efterår skal opbevares på et køligt sted indtil plantetiden. Lilies, colchicums og saffronkrokusser er eksempler på denne type pære.

Identifikation

"Bulb" er et almindeligt begreb, der henviser til det kødfulde lagringssystem af planter, der vokser fra underjordiske. I virkeligheden er ikke alle disse oplagringssystemer pærer. Alle blomster dyrket på en sådan måde dyrkes ikke fra løg. Nogle planter, såsom dåse, dyrkes af rhizomer. Gladioli dyrkes af knolde. Dahlias er produceret af knolte rødder. Snegler er kortere og rounder end pærer og har normalt en flad top og en konkav bund. Rhizomes er planter med en rodlignende stil og tuberøse rødder er bare det-rødder.

Betingelser for dyrkning

For at en pæreplante skal udvikle sig korrekt og producere hvert forår, skal det have et rigtigt vækstmiljø. Løg skal plantes i et område, hvor de kan forblive uforstyrrede gennem kolde vintertemperaturer. Dårlig jord kan befæstes med organisk materiale. Mulching jorden kan hjælpe med at beskytte planterne mod hævning-opdræt, der kan opstå ved kontinuerlig nedfrysning og optøning af jorden. Alle blade skal forblive på etablerede planter efter foråret eller efteråret blomsterne er falmet. Dette gør det muligt for planterne at genopbygge fødevareforsyninger gennem fotosyntese. Når denne proces er færdig, vil løvet dø helt naturligt. Tørrede planter kan fjernes, når løvet er døde helt tilbage.

Reproduktion af planter

Nogle pæreplanter producerer frø, der kan spire og vokse til blomstrende planter. Denne formeringsmetode er ikke så populær som forplantning ved division. Forplantning ved division er i de fleste tilfælde lettere, og blomsterfarve og type kan forudsiges. Nye pærer udvikler sig hurtigt om foråret. Disse unge pærer er tæt knyttet på bunden af ​​den modne pære. Separation skal finde sted for den modne pære for fortsat at producere dygtige planter og blomstrer.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar