Om Daylilies

Om Daylilies

I Denne Artikel:

Daylilies er hårdfør stauder, der vokser gennem de tempererede områder i verden. Du vil finde dem i en bred vifte af farver, med nye hybrid sorter udvikles hvert år. Alle daylilies er stammer fra den vilde Hemerocallis, der stammer fra Asien. Navnet er afledt af to græske ord: "hemera", hvilket betyder skønhed og "kallos", hvilket betyder dag. Hver dejlig blomst er åben kun en dag, så navnet er helt sikkert passende.

Sorter

En forbløffende 35.000 varianter af daylilies er identificeret og registreret. De er yderst adaptive, og chancerne er, at du kan finde sorter, der vil trives, hvor du bor. Fordi de er regionalt dyrket og udviklet, skal du kigge efter daylilies i lokale havebutikker og planteskoler. Her finder du dagsløg akklimatiseret til din voksende region.

Funktioner

Daylilies vokser i klumper, der kan have 200 til 400 blomster hver sæson. De kan vokse så tykke, at de udkøber ukrudt, og deres tætmassede rodsystemer er effektive til erosionskontrol i skråninger. Daylilies foretrækker fuld sol, men mange sorter er blevet opdrættet for skygge. De originale farver var orange, gul og rød, men hybriderne er tilgængelige i alle farver og med en række petal størrelser og former. Blomster vises på lange stængler kaldet scapes. Antallet af knopper per scape varierer mellem sorter, ligesom blomstertiden og længden af ​​blomstrende periode. Mange sorter rebloom, som udvider blomstringen sæson fra forår gennem fald i nogle tilfælde.

Omsorg

Daylilies kræver lidt pleje at overleve. Men de reagerer på kompost og regelmæssig vanding ved at give dig flere og større blomster. Få skadedyr forstyrrer daylilies. Bladlus, krybdyr, edderkopper og snegle er almindelige, og de styres let og organisk med insekticid sæbe. Diatomaceous earth kontrollerer snegle.

Daylilier kan udvikle bakteriekronrot, hvor plantens bund bliver brun og blød og rot. Fjern smittede planter og behandle området med have svovl. En anden daylily sygdom er forårs sygdom. Symptomer er ufrugtede blade, nogle gange med ujævne brune kanter. Årsagen til vårsygdom er ikke kendt, og fjernelse af inficerede planter anbefales.

plantemateriale

Daylily blomster vil danne frø pods, men disse bør fjernes for at opretholde plantekraft. Daylilies udbredes ved divisioner af knolde. I begyndelsen af ​​foråret graver og adskiller knolde og genplanterer dem i dybt beplantet jord. Lav et planteshul ca. 12 cm dybt, lav en jordbund i midten af ​​hullet og sæt planten på højden og spred rødderne jævnt rundt om højden. Dækker rødderne og dækker knolden på samme dybde, den var blevet voksende. Tidlige forårstransplantationer kan blomstre det samme år.

Spiselige anvendelser

Daylilies bruges som mad i mange dele af verden. I USA er de opført som fodermad i overlevelsesmanualer. Knopperne er lækre rostfri eller dampet, og blomsterne fremstilles på forskellige måder. Blomstdelene er mildt søde på grund af nektar. Spist rå, kronblade er knaprige og smager noget som rå ærter. Unge knolde kan spises rå, og de bruges som en stivelsesholdig kartoffelstatning. Unge forårsløvssprutter smager som milde løg og kan spises rå eller kogte. Enhver del, der spises rå, kan forårsage fordøjelsesproblemer i nogle mennesker; madlavning fjerner denne risiko. Enhver slags dagløg er spiseligt.

Video Instruktioner: ⟹ Eating the DAYLILY! Always take caution when eating something new and here's why! #flowers.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar