Om Dahlia Flowers

Om Dahlia Flowers

I Denne Artikel:

En smuk lilla dahlia

Dahlias er indfødte i de vulkanske regioner i det centrale Mexico. De tilhører Asteraceae eller Compositae, eller daisy, solsikke eller aster familie; deres blomsterhoved danner daisy-lignende kronblade. Dahlias fås i så mange farver og former, at de er nemme at indarbejde i næsten ethvert landskabsdesign.

Egenskaber

Dahlias er en gruppe af hurtigt voksende årlige tuberøse blomster, hvis sorter vokser så korte som en fod høj og så stor som seks fødder. Dahlias vokser i godt drænet jord og i fuld sol til delvis skygge eksponering. De formeres af frø eller knolde - opdelinger eller stiklinger. Dahlias gør dramatiske landskabsgrenser eller frittstående plantager. De gør også fremragende snitblomster.

typer

Ifølge Dr. Leonard Perry, en professor ved University of Vermont, er der 10 generelle klasser af dahliaer. Disse 10 klasser er enkeltblomstrede, anemone blomstrede, collarette, vandlilje blomstrede, dekorative, bolden, pompom, kaktus blomstrede, halvkaktus blomstrede og diverse klassen. Denne klasse har undergrupper, der omfatter orkidé, krysantemum og stjerne dahliaer.

Voksende Dahlias

Dahliaer er meget sultne blomster, der trives bedst i rig, velbevandret jord. Ifølge University of Minnesota Extension indarbejdes kompostgødning, nitrogenrig gødning, kalium og kalk som nødvendigt for at give jorden en afbalanceret pH.

Efter plantning af dahlia frø eller knolde i midten til sene forår, blomsterne normalt opstår i juli og blomstre indtil temperaturerne falder i efterårssæsonen. Mulch omkring dahlias ved midsommere for at bevare jordens fugtighed og for at forhindre ukrudt i at vokse nær planten. Fjern eventuelle ukrudt, der vokser omkring dahlierne, da de har tendens til at dræne jordens næringsstoffer og vand, som dahlierne har brug for.

sygdomme

Nogle almindelige sygdomme, der beskadiger dahlia blomster, omfatter virus, bakterier, skimmel og knoldrot. Nogle almindelige dahlia-vira ifølge Washington State University er dahlia mosaik, som spredes af bladlus, tomatfisket virus og tobaksstripe-virus, som begge spredes af thrips og tobakspleje-spotvirus, som spredes af nematoder og kan være frøbåret. Verticillium vilje er en type bakterier, der beskadiger stænglerne og forårsager, at dahlia-planten vil dryppe og dø, og pulverformet skimmel forårsager formen at danne på planterne.

Skadedyr

Insekter, at skade dahliaer omfatter bladlus, mider og blad tragter. Bladlus dræner planten af ​​dets saft, minder får sine blade til at blive blege og bladskuffer beskadiger blomstrende plante gennem sine blade, ifølge University of Florida.

Video Instruktioner: How Geoff and Heather grow dahlias.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar