Om Croton Petra

Om Croton Petra

I Denne Artikel:

Petra er en af ​​de mest udbredte croton sorter, der vokser i dag for tropiske haver og kageplanter.

En af tropikens mest farverige buske, croton (Codiaeum spp.) Tåler ikke frost og fryser. Sorten Petra kan prale med store ovale blade, der er varieret med farver af dybgrøn, gul, rød og orange. Uanset om det er i en tropisk have eller som et husplanteprøve, tilføjer Petra croton visuel spænding, hvor den vokser.

Taksonomi

Crotons i dag er resultatet af år med hybridisering og udvælgelse af moderne gartnere og Stillehavsøerne. Botanisk kendt som Codieaum variegatum, det er synonymt med og undertiden opført som Codiaeum variegatum var. pictum. Det er medlem af spurge familien, Euphorbiaceae og er en blomstrende plante eller angiosperme.

Origins

Den botaniske slægt eller gruppe Codiaeum omfatter ca. 15 arter af tropiske buske eller små træer, der er hjemmehørende i Sydøstasien og øerne i det sydvestlige Stillehav. Da folk i deres hjemland har opdrættet og valgt crotoner i generationer, antages moderne sorter som 'Petra' at stamme fra en dyrkning eller planteform, der ikke findes i naturen, men resultatet af menneskets genetiske manipulation.

Beskrivelse

Petra croton vil nå en moden højde på 8 til 10 fod og spredes fra 4 til 6 fod, idet der opnås en opretstående, men uregelmæssigt afrundet form. Dens store ovale evergreen blade er voksagtige og stive men stadig fleksible. Bladene er varierede, som regel en solid farve med lysere farvede vener. Ofte bliver nye blade gule og grønne, og når de modnes og udsættes for sollys og forskellige temperaturer, blush til toner af rødt, burgunder, appelsin, laks og ferskenrosa. Dens bark er tan og glat, og planten udstråler en mælkeagtig saft fra brudte blade og stilke.

Blomster

Overvældet af det levende, farverige løv, modtager Petra crotonen ikke opmærksomhed, hvis og hvornår den blomstrer. I sommervarmen vil stamtippe bære lange, slangeagtige og hængende pigge af små blomster, der er cremet hvidt. De fleste moderne sorter af croton er sterile, hvilket betyder, at deres blomster ikke vil danne frugt og frø.

Voksende krav

Petra croton kan dyrkes udendørs året rundt i de tropiske områder med USDA Hardiness Zone rating på 10 og varmere. Denne mørkebuske tåler lette frost, måske taber et par blade med chillet, men vil defoliere hvis temperaturen falder under 30 til 32 grader F. Langvarige underfrysningstemperaturer vil dræbe planten fuldstændigt, indefryse saften og dræbe selv rødderne i jorden. I områder, hvor Petra-crotonen ikke er hårdfør udendørs, vokse den som en husplante.

Plant Petra i en sur, fugtig, men godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. En sand eller loam jord med tørv eller kompost er ideel. Ved høje breddegrader kan crotonen tolerere fuld sol, direkte solstråler over otte timer hver dag. I det tropiske landskab er det bedst at give Petra delvis sol eller delvis skygge for at forhindre den varme sommersol fra at skælde eller blegge det farverige løv. Skygge om middagstid er gavnlig, men for lidt sol på andre tidspunkter kan reducere farverne på rødt, burgunder og orange på Petras blade.

Video Instruktioner: Tech Talk with Lee Newton. Proper Croton Petra care.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar