Om Columbines

Om Columbines

I Denne Artikel:

Columbine

Columbine (Aquilegia) har været en havearbejde favorit i generationer. Denne genus på 60 til 70 forskellige sorter indfødte i Nordamerika har skønne, klokkeformede blomster og en langstrakt nektarspor. Columbine spiller en vigtig rolle i økosystemet, som er en af ​​de første udbydere af mad til kolibrier, insekter og sommerfugle om foråret. Gartnere har længe plantet dem til at lokke lidt flyvende skønheder til haven. Columbine kan findes voksende vildt i marker og bjergskråninger overalt i Nordamerika.

SĂĄdan Plant Columbine

Columbinerne er så robuste at de tilpasser sig næsten alle vækstbetingelser, så længe jorden dræner godt. Plant columbine i fuld-sol til del-skygge betingelser, holde nye planter 1 fod fra hinanden. Forårsbloemen foretrækker fugtig jord, så vand regelmæssigt under tørre staver. Tjek med dit lokale havecenter for sorter, der passer bedst til din voksende zone.

Bloom Time

Columbine's klokkeformede blomster er tilgængelige i mange forskellige nuancer af blå, rød og gul, med den lyseblå Rocky Mountain columbine opkaldt som Colorado's state flower. Columbines blomstre i begyndelsen af ​​april til juni, der producerer en frugt, når de er færdige og endelig et stort sort frø, før de går i dvale i det tidlige efterår.

SĂĄdan Propagere

Columbiner er let krydsbestøvet af bier, så vær ikke overrasket over at finde nye variationer af de farver, du har plantet. Mens det anses for en flerårig, varer columbines normalt kun fire til fem år, men faldt frø vil holde columbines vokser i din have i generationer.

Propagere nye columbines af frø om foråret. Planter dyrket af frø vil ikke producere blomster indtil deres andet år med vækst. Columbiner til salg på havecentre er normalt etableret og klar til at blomstre, når de plantes. De kan deles omhyggeligt om foråret.

Pleje og vedligeholdelse

Columbiner dyrket i mere sol vil producere flere blomster end sine modstykker i skyggeområder. Deadheading fading blomstrer kan forlænge blomstringen tid. Tillad planter at blive slumrende på egen hånd i stedet for at skære ned, medmindre de er smittet med bladminer.

En relativt skadedyrsbestandig plante, columbines kan blive offer for blad minearbejdere, larverne i den brune flyvemaskine. Blad minearbejdere dræber ikke planten, men beskadiger bladet, stresser planten og fører til kortere levetid. Fjern inficerede blade ved første øjekast af deres brune stier og smid væk i en plastpose for at undgå krydskontaminering. Sæt aldrig inficerede blade i komposten. Pesticider kan også dræbe bladminearbejderen. I ekstreme tilfælde skære planten til jorden og slippe af med det hele i en forseglet plastpose. Din columbine vil komme tilbage skadedyrsfri næste år.

Hvad man skal plante med Columbine

Columbines er fremragende planter til brug i haver som overgange fra forårsløg til sommerblomster. Bland columbines blandt løg i klippehaver eller langs stier. Plantning annuals langs bunden af ​​columbines tillader farve hele vækstsæson mellem de to planter.

Video Instruktioner: My son was a Columbine shooter. This is my story | Sue Klebold.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar