Om Cleome skadedyr

Om Cleome skadedyr

I Denne Artikel:

Cleome hedder ogsĂĄ

En let at vokse årlig blomst, cleome eller edderkopp blomst (Cleome hassleriana) er en værdifuld tilføjelse til en have på grund af de terminale blomsterklynger, der er nogen skygge af lyserød til rosenrød magenta eller hvid. Disse fire-petaled blomster med lange spider benlignende stammer er duftende. Den oprejste plante vokser omkring 4 til 5 meter høj og er foret med sammensatte grønne blade, hver med tre til syv lober. Efter at bier eller sommerfugle pollinerer blomsterne, danner frøene sig og spredes til jorden og spire hurtigt. Spider blomst er indfødt til syd-centrale Sydamerika.

Betydning

Hvis cleome vokser i en crumbly, frugtbar jord med god dræning og vokser i rigeligt sollys, er insekt skadedyr ikke typisk et problem. Når planten er stresset fra våd jord, for lidt sollys eller andre forhold, der ikke fremmer et godt helbred, har insekt skadedyr en tendens til at eksplodere i større antal. Eller hvis andre haveplanter (blomster eller grøntsager) er inficeret med visse insekter, kan de også angribe spider blomster.

Skadedyrsformer

Ifølge American Horticultural Society's "A-Z Encyclopedia of Garden Plants" kan edderkoppblomster være tilbøjelige til at skade fra larver, bladlus, edderkoppemider og hvide fluer. University of Florida tilføjer, at ethvert udvalg af stilkørende insekter kan forårsage problemer også. Harlequin bug, en art af stinkt bug, kan gennembore munden til edderkoppblomstblad og -stængler, til sidst dræbe en plante, hvis skaden forlænges og edderkoppblomsten svækkes, ifølge Missouri Botanical Garden og US National Arboretum.

Funktioner

Tegn og symptomer på insekt skadedyr på edderkoppen blomst varierer. Bladlus er mest almindelige ved ny vækst, når planterne ikke får rigeligt sollys. Spider mider opstår, når forholdene er tørre og der er lidt vind; de opretter webnet på bladets undersider. Caterpillars fodre på planteblade, så se efter huller eller store tyggede ud dele af edderkoppeblomstløv. Harlequin bug har piercing munddele, så indledende skader ses som et lille hvidt ar på bladet, ifølge Missouri Botanical Garden. Det fører til brune og forvrængede bladformer, og til sidst plantevisker.

Forebyggelse / Solution

Voksende sunde cleome blomster med korrekt vanding, sollysniveauer og veldrænet jord er ofte nok til at afværge eventuelle større problemer med insekter. Ikke desto mindre kan der forekomme fejl. U.S. National Arboretum antyder ikke at være alt for ivrige efter at sprøjte kemikalier, da de vil dræbe gavnlige insekter, der naturligt spiser de dårlige bugs i haven. Du kan håndvælge voksne skadedyrsskader eller banke dem væk fra planten med en vandspray fra en haveeslange. Mild spray af horticultural olie eller insekticid sæbe kan sprøjtes på infested spider blomster også. Husk at harlequin-bugs er tiltrukket af enhver plante, der er medlem af kålfamilien. Vær derfor forsigtig med dem, hvis du har kål, broccoli, blomkål eller sennep, der vokser i relativ nærhed til edderkopper i dit landskab.

Overvejelser

Heldigvis er cleomes hurtigt voksende, og du har også mulighed for at trække uattraktive eller inficerede planter i blomsterhaven og så flere frø. Eller hvis unge frøplanter allerede spirer under blomstrende planter, kan de overvåges og få lov til at vokse til at erstatte dem, der er trukket. U.S. National Arboretum nævner, at medmindre edderkoppens blomster bliver forvrænget med grimme blade eller forstyrret vækst, behøver de ikke kemisk behandling. Ændring af kulturelle praksis eller fjernelse af nærliggende planter, der bærer skadedyrene, der finder vej til edderkoppens blomster, er andre måder at mindske problemer på.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar