Om Chickweed

Om Chickweed

I Denne Artikel:

Chancerne er, at du har set chickweed vokser i græsplænen, og efter at have beundret de sarte blomster, plukket den og kasserede den. Chickweed er meget produktiv, især om foråret, når de højere blomster ikke er rundt for at blokere sollyset. Men mens det betragtes som en ukrudt, er det også en urt og kan bruges som sådan.

Definition

Chickweed er faktisk en urt, der startede som en ukrudt i Europa og er blevet naturaliseret over hele verden. Det er så navngivet, fordi det er en yndlingsføde af kyllinger. Chickweed er en årlig, hvilket betyder, at plantens levetid er overstået på et år, og planterne for det næste år kommer fra frø, enten selv-frøet af planten eller syet ind af gartneren.

Funktioner

Chickweed vokser fra 3 til 8 inches højt, og planterne vil matte sammen og vokse til omkring 16 inches lang. Bladene, der har glatte kanter, er ikke mere end 1 tomme lange og kan være så korte som ½ tommer og vokser altid parvist, lige modsat hinanden på stammen. Selve stammen er ikke glat og har en hårlinie, der dækker hele længden. Blomsterne selv er små og måler kun 1/8 tommer på tværs. De er hvide med fem kronblade og giver dem en stjerneform. Lige under blomsterbladene er fem sepsaler, der ligner blade, og vokser så længe som kronbladene.

typer

Der er et par forskellige typer af chickweed, hver med sin egen modifikation af de generelle funktioner, og alle er spiselige. Fælles chickweed har blade med stilke, stjerne chickweed har blade uden stilke, og mus-ear chickweed har grove hår.

Anvendelser

Fælles chickweed samt stjerne chickweed kan spises rå i salater eller kogte ligesom spinat i cirka fem minutter. Mouse hair chickweed er lidt svært at spise rå. Det skal tilberedes. Chickweed er en fremragende kilde til vitaminer og mineraler, herunder A, D, B-kompleks, C, rutin. jern, calcium, kalium, fosfor, zink, mangan, natrium, kobber og silica.

Problemer

Pas på, når du vælger chickweed. Der er giftige planter, der vokser på samme måde, men har forskellige funktioner. Spotted Spurge stier langs jorden og har samme blad karakteristika, men har forskellige blomster, og hvis du bryder stammen, vil du få en mælkeagtig SAP. Matted dørvæv, også kendt som oval-blade knotweed, også stier langs jorden, men bladene er ikke modsatte hinanden - de veksler op stammen en efter en.

Video Instruktioner: How to Pronounce Chickweed.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar