Om Camellia Bushes

Om Camellia Bushes

I Denne Artikel:

Camellias blomstrer er imponerende

Camellier er store, skygge-elskede buske, der opdrættes som prydplanter i hele verden. De er værdsat for deres store og smukke blomster, der kommer i mange forskellige former, farver og størrelser. Camellier kan dyrkes som landskabsplanter i områder, der ikke oplever længere perioder med kulde eller i drivhuse som prøveplanter og kan endda trænes som bonsai.

Historie

Camellier stammede fra vilde arter, der derefter dyrkedes i haverne i Kina og Japan i tusindvis af år, hvor planten var æret for sin skønhed. I det 18. århundrede blev de importeret til Europa og til USA i det 19. århundrede. Camellias er opkaldt efter Georg Josef Kamel, en moravisk jesuitspræst og botaniker, der arbejder i Asien.

Identifikation

Camellia planter vokser som evergreen buske, i gennemsnit 6 til 8 fod i højden. Nogle arter vokser også som træer og når op til 60 fod. Camellier har enkle, serrated blade, der normalt er glatte og lyse grønne og varierer fra 2 til 6 inches i længden. Blomstrerne kommer i en række farver, fra ren hvid til creme, lyserød, rød og endda lilla. Formen af ​​camellia blomster varierer også meget, fra simple blomster med et par kronblade til dobbeltblomstrede hybrider med mange hvirvler af kronblade. Kronblade af hver blomst falder individuelt, når blomsten er færdig.

Kultur

I modsætning til troen på, at camellier er kræsen, er der vanskelige planter at vokse, er de faktisk ret nemme at hæve under de rette forhold. Camellier vokser godt som landskabsplanter danner de mest sydlige hardinesszoner i USA, op til de nedre dele af zone 6. De foretrækker delvis skygge, hvor blade og blomster er beskyttet mod solen. Fordi camellier har relativt lavvandet rødder, er det bedst at plante dem i nærheden af ​​træer, der også har overfladiske rodsystemer, der vil konkurrere om næringsstoffer. Camellias trives i fugtige sure jordbund med en pH på 6,0 til 6,5, der er rige på organisk materiale. Plantning skal ske fra efterår gennem det tidlige forår, hvis det er muligt. Kamelier kan forplantes fra stiklinger eller luftlag.

Art og kultivarer

Der er anslået at være fra 80 og 280 arter af kamelier kendt i dag, hvoraf mange findes i Kina. Mens camellier er meget forskelligartede, opdrættes kun nogle få arter som prydplanter. Disse omfatter Camellia japonica, Camellia sasanqua og Camellia reticulata. Mere end 20.000 sorter er hybridiseret, hvoraf de fleste er skabt af amatørkamellieavlere. Kultiver er klassificeret efter blomstrende form. For eksempel er sorter, der har to eller flere rækker kronblade med iøjnefaldende stammer, identificeret som en halvløbs klasse II. Farve, størrelse og blomstringsperiode er også en faktor i sorteringen af ​​sorter.

Sjov kendsgerning

Bladene fra flere forskellige arter af Camellia sinensis bruges til at lave te. Bladene er plukket, helbredt og fremstillet af en række forskellige metoder. Te er en af ​​verdens mest populære drikkevarer, kun for vand.

Video Instruktioner: Camellia Plants 101 With Shirley Bovshow.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar