Om kaktus

Om kaktus

I Denne Artikel:

Saguaro kaktus er den største type cacti og kan nå en højde på 55 fod.

Cacti kommer i hundredvis af forskellige former og størrelser og kan trives i en lang række forhold ud over deres normale ørkenindstilling. Cacti har eksisteret i mere end 30 millioner år, er nemme at vokse og er en kilde til mad i mange lande.

Arter

Der er mere end 2.000 kaktusarter, der spænder i størrelse fra 1 cm til 55 fod. Den største art er den trælignende saguaro med sine velkendte buede arme og den mindste er Blossfeldia liliputiana. Cacti er holdbare og lever overalt fra 25 til 300 år afhængigt af arten og udviklet sig mellem 30 millioner og 40 millioner år siden. Ud over de traditionelle ørkenkaktusser med deres velkendte spines er der også kødfulde skovkaktus.

Hvor de vokser

Kaktus er sukkulenter, der trives i steder, de fleste planter vil ikke vokse, herunder ørkener, halvøken og tørre stepper. Kaktuspindsvinene er faktisk modificerede blade designet til at forsvare planterne mod vand, der søger dyr og skygge overfladen af ​​planten og reducere fordampningen. De fleste kaktusarter har lange sovende perioder og meget korte vækstperioder, som falder sammen med regntiden.

Reproduktion

I modsætning til de fleste planter er kaktuserne ikke pollineret af bier. På grund af det tørre klima er de fleste kaktuser vokset ind, arbejdet med bestøvning håndteres primært af insekter, kolibrier og endda flagermus i nogle tilfælde. De fleste kaktusblomster blomstrer om foråret og i meget kort tid, i nogle tilfælde kun et par timer.

Kommercielle anvendelser

Kaktus har mange kommercielle anvendelser. Den primære forretning er lavet af planteskoler, der sælger prydende kaktus til haver. Mennesker i ørken samfund bruger ofte rækker af tøndekaktus som naturlige barrierer og hegn. Kødets kød er spiseligt og har længe været brugt som en billig fødevarekilde. Nogle arter, især kaktuserne, der vokser "stikkende pærer" producerer frugt, der betragtes som en delikatesse i Mexico og nogle middelhavslande.

Voksende kaktus

Kaktushaver er populære, fordi de er lette at vedligeholde. At dyrke ørkenkaktusser, placere dem i et område, hvor de får masser af sol og vand dem kun i løbet af foråret og sommeren. For skovkaktuser, vand dem som du ville nogen regelmæssig plante. Hvis du har brug for at befrugte dem, lager de fleste havecentre speciel gødning til ørkenkaktus. Skovkaktuser gør det godt med enhver almindelig gødning.

Video Instruktioner: How to grow cactus from seed A to Z.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar