Om Bougainvillea

Om Bougainvillea

I Denne Artikel:

Billede en ejendom på en caribisk ø eller en skjult have bag et funky Key West hjem. Mest sandsynligt vil du forestille bougainvillea omslutter væggene. Denne lyse tropiske sydamerikanske vin blev navngivet efter admiral Louis Antoine de Bougainville, der sejlede rundt om i verden i midten af ​​1700'erne. Bougainvillea, et medlem af Four O'clock familien (Ncytaginaceae), er en træagtig, tornet, stedsegrøn tropisk og subtropisk træagtig vin. Bougainvillea kan få lov til at dække en mur, trænes som buske eller opbevares i store beholdere.

Blomster

Bougainvilleas blomstrende "blomster" blomstre hele sommeren. Ligesom julestjerner er disse "blomster" imidlertid virkelig modificerede blade kendt som skovle. Skovlen omgiver plantens små gul-hvide rørformede blomster. Bougainvilleas skovle kommer i en bred vifte af farver: lyserød, lilla, creme, orange, crimson, hvid og gul.

Nogle af de mest populære sorter er "California Gold" (gylden gul), "Barbara Karst" (lys rød), "Juanita Hatten" (mørkrosa), "Sundown" (abrikos), "Surprise" (pink-hvid) og "Vickie" (lyserød eller hvid, med blomstrede blade).

Arter

Der er flere arter i slægten Bougainvillea, men kun tre (B. spectabilis, B. glabra og B. peruviana) er populære hos gartnere. Der er mange hybridarter, herunder "Orange King" og "Jamaica White."

Stiklinger og transplantater

Bougainvillea er let at vokse fra stiklinger. Tender skud på op til 6 inches lang skal placeres i perlite og tørvemossemix og holdes fugtig og varm.

Transplantation er en mere delikat operation, da bougainvilleas rødder er ret fine og let revet. Anlægget vil reagere bedre, hvis det er blevet befrugtet et par uger forud for tiden og holdes godt vandet. Du kan forvente, at nogle blade falder med det samme, men planten vender tilbage til sin kraftige vækstcyklus.

Bougainvillea kan nemt overtage en hel mur. Vær ikke bange for at trimme; det reagerer godt på beskæring og kan endda blive trimmet i en hække. Hold suger beskåret fra bunden af ​​planten for at opmuntre toppen til at vokse. Den bedste tid til at beskære stærkt er sene efterår, når blomsterne er stoppet med at blomstre.

Hvordan vokse

Bougainvillea kræver fuld sol for den bedste vækst og blomstring. Selv om det gerne vil godt drænet jord med en pH på lidt over 6,0, vil bougainvillea vokse i næsten enhver jord, så længe det ikke er konstant vådt. Gød let med 10-10-10 i forår og midsommer.

Bougainvillea kan overleve udenfor i USDA zone 9, hvis den er beskyttet, men foretrækker zone 10. Overalt længere nordpå anses bougainvillea som en årlig, selv om den kan dyrkes som et husplante eller som en containerfabrik.

Containere

Bougainvillea vil have brug for en 5 til 10 gallon lerbeholder for at overleve udendørs. De store lerpotter holder ikke vand og vil ikke stresse planten. Hvis du vil bruge en hængende kurv, skal du vælge en, der er 12 inches i diameter.

Både container og hængende planter skal have mindst en halv dag fuld sol. Enhver let, godt drænet pottemix vil gøre. For at lave din egen blandes tre dele tørvemos, to dele perlit og fire dele af rottet fyrbark. Til hver fem gallon af denne blanding tilsættes i en halv kop osmocote og to spiseskefulde. af 19-5-9 slow release gødning.

Sygdomme og skadedyr

Bougainvillea er utroligt hård, men i svære forhold kan det udvikle svampe eller bakterielle bladspotsygdomme. Bladlus, skalaer og mælkebugs vil lejlighedsvis angribe, men normalt kun på svækkede eller ikke-blomstrende planter.

Video Instruktioner: How to Pronounce Bougainvillea.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar