Om Blue Roses

Om Blue Roses

I Denne Artikel:

Blå roser har fascineret folk i mange år. Sandblå roser findes ikke i naturen, og generationer i det mindste siden de victorianske tider har taget hvide roser og lagt dem i blåt vand, hvilket gør dem blå. Fascineringen og forsøget på at skabe en blå rose har endelig afgjort.

Videnskab

Blå roser stammer ikke fra naturen. Roseplanten mangler et gen for at skabe farven blå. I 2004 tilføjede det japanske selskab Suntory og dets australske datterselskab Florigene blå gener fra pansy blomster til roser og skabte med succes verdens første blå rose. Delphinidin er plantepigmentet, der producerer en blå nuance og findes ikke naturligt i roser.

Historie

Verden er blevet tiltrukket af begrebet den blå rose i over et århundrede. Så langt tilbage som 1840 tilbød gartnerier i Storbritannien og Belgien sammen at tilbyde en præmie på 500.000 franc til den person, der kunne producere en sand blå rose. At være i stand til at skabe en blå rose har længe været betragtet som den "hellige gral" af gartnerier verden over.

symbolik

Symbolet på den blå ros er mysterium og længes efter at nå det umulige. Nogle kulturer går så langt som at sige, at indehaveren af ​​en blå rose vil have hans ønsker tildelt. I kinesisk folklore symboliserer den blå rose håbet om uopnåelig kærlighed.

Rose Havearbejde

Der er mange sorter af naturlige roser og hybrider, der har fået betegnelsen "blå" i deres navne. Disse blomster er dog ikke helt blå. Blueberry Hill roser er faktisk lys lilla i farve. Blueberry Hill rosebushes betragtes som medium højde på omkring 4 fod, og siges at lugte som æbler. Veilchenblau-rosen er faktisk lilla med hvide striber i kronbladene. Denne sort er en næsten tornløs klatrer. Blue Moon roser er hybrider, der faktisk ikke er blå, men de er lilla med blå tints. Før Suntory og Florigenes gennembrud blev Blue Moon roser betragtet som den bedste blå rose. Den blå Nile Rose er en anden lavendel hybrid, der fejres for sin stærke rose duft.

Blå Roser I Litteratur

"The Glass Menagerie" er et hjerteskærende og godt elsket scenespil skrevet af Tennessee Williams i 1944. Et tegn er Laura, en teenagepige, der lider af pleurose, en åndedrætsbesvær, der var mere almindelig inden den brede brug af antibiotika. Det vigtigste symptom på pleurose er smertefuld vejrtrækning, og det er ekstremt svækkende. En mand, som Laura har haft forelsket i mange år, har hørt hende i gymnasiet, da hun fortalte ham, at hun havde pleurose, han hørte "blå roser". Blue Roses var hans kaldenavn for Laura af den grund.

Video Instruktioner: Pam Tillis - Blue rose is.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar