Om den svarte Dahlia

Om den svarte Dahlia

I Denne Artikel:

Pretty in pink, men ikke den undvigende sorte dahlia.

Den sorte dahlia er en blomst gennemsyret af mystik og intriger. Selvom navnet Black Dahlia er velkendt, kan det overraske dig at vide, at i blomsterverdenen er der ikke sådan noget. Faktisk er der ikke noget som en sand sort blomst. Farven findes ikke i blomsterverdenen. Der er dog et par dahlier, der kommer tæt på denne berygtede nuance og er måske det næstbedste for gartnerne, der kan lide blomster, der er lidt mørke og mystiske.

Black Dahlia History

Navnet Black Dahlia var et kælenavn til et mordoffer i januar 1947. Elizabeth Short var en 22-årig kvinde, der flyttede til Hollywood, Californien, i håb om at blive en filmstjerne. I stedet blev hendes lemlæstede krop fundet af et forbipasserende i et ledigt sted nær Hollywood. Legenden har det, at journalisterne, der dækker hendes mord, kaldte hende den svarte dahlia på grund af hendes sorte hår, sorte tøj og den konstante iført en enkelt dahlia blomst i håret. Mere end 60 år senere forbliver den svarte dahlias mord uløst.

Black Dahlia Impersonators

Selv om der ikke er nogen ægte sort dahlia i blomstermønster, har det ikke stoppet folk fra at lede efter en eller opdrættere fra at forsøge at vokse en. Mørke røde eller mørke bourgogne dahlier med navne som dahlia burgundy sort blomst og dahlia Black Beauty synes næsten sort. Dahlia Arabian Night menes ofte som den nærmeste ting til den sorte dahlias hellige gral, og dens dybe lilla-maroonfarve giver et fantastisk blomsterarrangement, når det placeres med hvid phlox eller andre hvide blomster.

Plantning af Dahlias

Dahliaer plantes typisk fra midten af ​​april til maj. De kræver et område, hvor de vil modtage omkring otte timers direkte sollys for at klare sig godt. Roten af ​​en dahlia kaldes en knold i stedet for en pære. Dahlia knolde er generelt plantet 4 til 6 inches dyb og adskilt 18 til 24 inches fra hinanden. Medmindre de er plantet i et område, der har et usædvanligt varmt klima, bliver dahliaer normalt ikke vandet, før de første spirer begynder at dukke op gennem jorden. Når de er etableret, bliver dahlias vandet to eller tre gange om ugen for maksimal vækst og blomstrende potentiale.

Dahlia skadedyr

Der er flere skadedyr, der kan forårsage problemer for dahlia dyrkere. Uanset blomsterfarve, snegle og snegle vil der spises nye spirer, blade og endda stilke. Bladene bliver gul og spottede er ofte et tegn på edderkoppemider, mens øreville og agurkbagler kan spise kronblade fra blomsterne. Heldigvis vil et generelt pesticid tage sig af de fleste af disse skadedyr, og agn kan placeres i nærheden omkring to uger efter plantning til bekæmpelse af snegle og snegle.

Vinteropbevaring

Selvom dahlia knolde kan forblive i jorden gennem vinteren, er de ikke hårde og kan rådne eller fryse. Det er bedst at grave knolde op efter en dræbende frost eller i midten af ​​november, hvis der ikke har været frost. Når de er ude af jorden, kan de opbevares i en kasse eller æske med et medium med lidt fugtet tørvemos eller savsmuldspåner.

Video Instruktioner: Dahlia e.Cashmir ue.Grannus (svart).

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar