Om Begonias

Om Begonias

I Denne Artikel:

Begonias er blandt de yndlings blomster af gartnere og gartnerier. De er nemme at dyrke og vedligeholde, og ser dejlige ud i forskellige indstillinger. Selvom begonias naturlige habitat er tropiske regnskove, tilpasses de let til andre klimaer. Begonias kommer i en bred vifte af farver og er værdsat for deres prægtige blade og levende blomster. Nogle sorter dyrkes strengt for deres spektakulære blomster, mens andre dyrkes for deres flamboyante og farverige blade.

Historie

Begonia er et prydplante, der tilhører familien Begoniaceae. Det blev først opdaget på øen Santo Domingo i 1690 af Charles Plumier. Det blev opkaldt efter Michel Begon, en fransk naturforsker og tidligere guvernør på øen.

Det vokser vildt i Syd- og Mellemamerika, Asien og Afrika, men har også været tilpasset andre klimaer. Planter der vokser i vilde af tropiske lande blomstrer året rundt. Dem, der er tilpasset mere tempererede klimaer dyrkes normalt udendørs som enårige eller opbevares indendørs som potteplanter.

typer

Botanikere har beskrevet mere end 1.000 arter begonia fra bĂĄde den nordlige og sydlige halvkugle. Arten er opdelt i flere typer, de tre mest almindelige er Begnonia X Semperflorens, Tuberous Begonias og Rhizomatous Begonias.

Begonia X Semperflorens er en flerårig buske, der generelt spredes fra frø som enårige. Denne type begonia er nok den mest populære og er præget af dens blomstrende blomster og runde voksagtige blade.

Tuberous begonias er populære som et strømprodukt. Det er også almindeligt anvendt i drivhuse. Tuberøse typer dyrkes generelt for deres blomster, selvom nogle sorter har en meget unik bladstruktur. Størrelsen af ​​blomsten kan variere fra 1/2 tommer til omkring en fod. Tuberous begonias går slumrende i de korte dage af efterår og vinter.

Rhizomatous begonier udgør en af ​​de største grupper af begonier. De vokser fra stilkene kaldet jordstængler, der vokser langs jordens overflade. Denne gruppe dyrkes mest for deres interessante blade. De producerer dog en massiv visning af farverige blomster i foråret.

Overvejelser, når du planter udendørs

Begonias kan dyrkes af frø eller stiklinger. Begonia-frøet er meget lille og tager to til tre uger at spire. Frøene har også brug for rigeligt med luft og lys. Når du så planter frø, skal du være forsigtig med ikke at presse dem for meget ind i jorden. Også dække dem ikke. Begonia frø vokser bedst i løs, frugtbar, godt drænet jord. Vanding skal udføres grundigt, men forsigtigt for at undgå at forstyrre de sarte frø.

Når du arbejder med kimplanter eller ældre planter, må du ikke forsøge at plante, før al fare for frost er gået. Selv en lille chill vil dræbe planterne. Begonias foretrækker et par timer sol om dagen. Hvis dyrket i skyggefulde forhold, vil planter producere færre blomster. Hvis betingelserne er for varme, vil planter ikke blomstre. Vandplanter tidligt på dagen for at sikre god luftcirkulation. Fjernelse af døde blomster og stilke vil forlænge blomstringen.

Overvejelser, når der vokser indendørs

Begonias vokser godt på vindueskarme og på ethvert sted, der modtager en hel del sollys. Planter i terrarier kan endda fungere godt under mindre gunstige lysforhold. Lysstofrør er bedst at bruge, når der dyrkes planter indendørs. Jordblandinger skal bestå af tørvemos, perlit og / eller vermikulit. Må ikke overpot eller over vand. Tuberøse typer er især modtagelige for rodrot. Torvblandinger er gode at bruge, da de dræner godt. Indendørs planter kan mistes dagligt og vil drage fordel af regelmæssig befrugtning.

Pas på skadedyrsbekæmpelse

Der er et par fjender af begonia. Disse skadedyr omfatter bladlus, mælkebøtter, snegle, snegle og hvidløg og er ikke begrænset til udendørs planter. Indendørs angreb forekommer sædvanligvis, når inficeret plantemateriale bringes indeni, så tjek alt materiale før du går ind. Skærme på vinduer og døre beskytter indendørs boliger fra sådanne flyvende skadedyr som bladlus, møl og svampemuskler. Kommercielle pesticider kan bruges til at ødelægge disse skadedyr. Et godt hjem rette er mothballs.

Video Instruktioner: Start off begonia tubers in the greenhouse - Tims Tips from Directbulbs.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar