Om den asiatiske lilje

Om den asiatiske lilje

I Denne Artikel:

Asiatiske liljer er ret let at dyrke.

Asiatiske liljer er blandt de mest holdbare og lette at vokse planter i lily familien. De hårde, populære blomster er meget alsidige og trives i mange forskellige miljøer. Den hybride asiatiske lilje er designet til at blomstre og sprede sig hurtigt og tilbyder ikke den samme cloying duft som andre blomsterarter.

Identifikation

Asiatiske liljer kommer i en række nuancer, herunder pink, lilla, orange, gul og fløde. De kan ofte identificeres af den mørke speckling, der vises på deres kronblade, når de blomstrer. Asiatiske lilje planter når overalt fra 2 til 5 fod i højden, hvilket gør dem gode til havegrænser.

Plantning

Ved plantning af asiatiske liljer er der meget få særlige bekymringer at tage i betragtning. Godt drænet jord er en af ​​de få nødvendigheder: Det er bedst planten Asiatiske liljer i hævede senge for at sikre, at pærerne og rødderne ikke bliver for fugtige.

Plant asiatiske liljekugler i september eller oktober, før jorden fryser. Grave huller, der er 4 til 6 inches dybe og 3 til 5 meter fra hinanden. Placer tre til fem pærer i hvert hul, og dækk dem derefter med jord. Begrave området i et 6-tommers lag af mulch inden den første frysning.

Jordbehov

Asiatiske liljer skal ikke kræve ekstra vand eller næringsstoffer i løbet af efteråret og vinteren, så længe de plantes i et godt drænet område. Tilsæt organisk stof til ler og sandjord for at belægge snavs og levere vitale næringsstoffer, som jorden kan mangle.

Omsorg

Asiatiske liljer kræver ingen vanding eller befrugtning i det kolde efterår og vintermåneder. Om foråret forandres asiatiske liljeres omsorg, fordi de måske har brug for flere næringsstoffer end jorden kan give. Træk opp mulch så snart faren for frysning er gået og behandle området med en fosforrig, langsom frigivelsesgødning.

Asiatiske liljer bør være let vandet dagligt efter at de begynder at blomstre i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. Hvis vejret er vådt, spring over vandet for dagen.

Overvejelser

Asiatiske liljer skal plantes i et område, der modtager fuld sollys mindst seks til otte timer om dagen. Lillerne kræver ikke staking, fordi deres stilke er tykke og faste; hvis de begynder at falde, er dette et tegn på, at blomsterne ikke modtager nok solskin. Der er ikke rigtig meget du kan gøre ved dette spørgsmål, bortset fra plante nye løg i et sundere område i efteråret.

For at få fuld gavn af planterne, skal du være opmærksom på deres blomstrende cyklus. Afbryd de døde blomstrer ved deres base, efterlad stammen og blade fastgjort til planten, således at de asiatiske liljer ikke hælder energi i dele af planten, der ikke længere kræver det.

Video Instruktioner: Titanic- Rose's theme.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar