The Abelia Species

The Abelia Species

I Denne Artikel:

Der er 19 typer af Abelia, sammen med mange hybrider og sorter, ifølge U.S. Department of Agriculture. Arten er medlem af kaprifolien og er også relateret til viburnum, en anden populær blomstrende busk. Udseendet af disse evergreens buske varierer meget afhængigt af cultivar, men plejebehovene er de samme uanset type.

Udseende

Abelia buske i naturen kan vokse op til 10 meter høje og lige så brede, med et ret blækt udseende, ifølge Oregon State University. I husdyrbrug dyrkes de som regel for at styre størrelse og opretholde en behagelig, hævet form. Nogle sorter har blanke, evergreen blade, mens andre er løvfældende. Sorten 'Plums overraskelse' har blade, der skifter fra grønt til lilla til lyse krøllet ved efteråret. Abelia buske blomstrer i foråret med langvarige blomster, der kan variere i farve fra cremet hvid til lyserød.

Klima

Abelias spænder vidt i deres kolde hårdhed. Nogle sorter, som 'Cloud 99', kan overleve temperaturer så lave som 0 grader F. Andre foretrækker meget varmere vintre. Den populære Abelia x grandiflora vokser bedst i US Department of Agriculture Plant Hardiness Zones 5 til 9, ifølge University of Illinois.

Kultur

Abelias trives i steder med godt drænet jord og fuld sollys. De har brug for mindst seks timers sollys om dagen til at trives, ifølge Oregon State University. Disse planter er tørke-tolerante, og regnvandet er normalt nok til at holde dem vandet, selvom nyplantede buske skal håndvandet i de første par uger. Gød efter plantning og i slutningen af ​​vinteren hvert år med en afbalanceret (10-10-10 eller 8-8-8) gødning. Følg anvisningerne i henhold til etiketten efter størrelsen og alderen på din busk. Prune en tredjedel af dåserne om vinteren hvert år, ved bunden af ​​buskene, for at styre for størrelse og form.

Insekter og sygdomme

Abelias lider ikke af alvorlige insekt skadedyrsproblemer, ifølge Mississippi State University. Dette gør disse buske til et fantastisk valg for at starte hjemgartnere eller til dem, der ønsker et lavt vedligeholdelsesanlæg. Faktisk er nektar i blomsterne en favorit af sommerfugle og kolibrier. Disse planter er også fri for alvorlige sygdomme. Rotrot kan undertiden være et problem, hvis gode kulturelle praksis ikke følges. Abelias, ligesom alle træagtige prydbuske, kan ikke lide at sidde i stående vand eller konsekvent våd jord.

kultivarer

'Edward Goucher' er en populær hybrid sort, ifølge University of Connecticut. Denne cultivar har lyse, purpurrosa blomster, der blomstrer fra juni helt til den første frost af efteråret. 'Conti' har blomstrede blade, der er lysegrønne og cremet hvide. Den hvide farve bliver rosen om vinteren. Blomsterne er lyse hvide. Denne cultivar er ikke koldhærdet og vokser kun til USDA Zone 7. 'Dwarf Purple' er en lille cultivar, der når en maksimal højde på kun 3 fod. Den har evigtgrønne blade, der bliver lilla i efteråret og lyserøde blomster.

Video Instruktioner: Abelia.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar