Abelia Plant

Abelia Plant

I Denne Artikel:

Abelia grandiflora, også kendt som Abelia, er en busk, der bruges som en prydplante i landskabspleje. Det vokser godt i mange af USA og tolererer en række jordbundsforhold. Det er forholdsvis ubekymret plante. Abelas blomster og efterårsløv giver en farverig accent til en have eller gård

Funktioner

Abelas løv består af enkle, mørkegrønne blade, der er op til 1 1/2 tommer lange. Bladene bliver rødbrons om vinteren. Blomsten er hvid med lys lilla tinge, lille og trompetformet med en let duft. Planten blomstrer fra tidlig sommer til den første frost.

Vækstvaner

Plantevæksten er medium til hurtig, i gennemsnit mellem 13 og 24 tommer om året, og nogle gange mere under optimale forhold. Abelia vil vokse i hardhed zoner 6 til 9.

Form

Abelia har en groft afrundet form og vokser 3-6 meter høj og 3-6 meter bred. Formularen kan være kompakt eller løs, og plantens struktur er fin til medium.

Kultur

Planten tolererer fuld sol til delvis skygge. De bedste jordarter skal være fugtige og godt drænet, selvom Abelia vil tolerere tungere lerjord. Lejlighedsvis beskæring kan hjælpe med at forhindre planten i at blive "leggy".

kultivarer

Mindre kultiver af Abelia omfatter "Compacta" med lyserøde blomster; "Confetti", som toppes ud på 3 fod og har cremet blomstermarginer og mørkerosa centre; "Lille Richard" med hvide blomster og en tæt højde; og "Sunrise", som viser en guldmargin på sine blade.

Større sorter omfatter "Sherwood", en tæt dannet sort; "Edward Goucher" med orange-throated blomster; og "Frances Mason", som kan vokse op til 8 meter høj.

Video Instruktioner: Abelia plant - grow, care & hedge plant.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar