Abelia Care

Abelia Care

I Denne Artikel:

Abelias (Abelia x grandiflora) er prægtige, blomstrende buske, der har en overflod af trompetformede blomster om sommeren efterfulgt af farverige efterårsløv. Nogle arter af abelia er løvfældende, hvilket betyder, at bladene falder om efteråret, mens andre er halvgreengrønne, taber nogle - men ikke alle - af deres blade. Selvom særlige plejebehov kan variere en smule, har albelia buske generelt de samme grundlæggende plejebehov uanset art eller cultivar.

Lys

Abelias har brug for meget sollys til at trives. Plant disse buske på et sted, der modtager mindst seks timers sollys per dag. Ideelt set bør mængden af ​​sollys være mellem otte og tolv timer. Med nok sollys vil albelias fortsætte med at blomstre hele sommeren. Buske er hårdføre i USDA voksende zoner 5 dog 9.

Jord

Abelier er temmelig hårdede buske, der kan vokse godt i alle jordtyper, men ikke salt jord. Alligevel trives de bedst i rig, godt drænet jord. Ligesom mange buske vil de udvikle rodrot, hvis de bliver for lange til at sidde i meget våd eller boggy jord. Tunge jordarter som ler skal ændres med tørvemos eller kompost, før man planter en abelia.

Vand

Abelier har generelt en moderat tolerance for tørkeforhold. Nyligt plantede abelier skal vandes grundigt efter plantningen, så i hele vækstsæsonen, når de tre øverste tommer jord tørrer ud. Langsom, dyb vandning, som opnået med en blød- eller drypslange, er bedst. Etableret abelia buske behøver ikke meget vanding, spar i længere perioder med varmt, tørt vejr.

Gødning

Foder din abelia med en gødning formuleret til blomstrende buske. En rhododendrongødning vil fungere godt, da rhododendroner har meget de samme næringsstofkrav som albelias. Påfør gødningen på fugtig jord i februar, før bladknopper udvikler sig, så igen i juni, før blomstrer vises. Følg instruktionerne på gødningspakken alt efter størrelse og alder på din abelia.

Beskæring

Skær din abelia under buskens sovende periode, som er november til februar. Fjern gammel eller beskadiget vækst for at opmuntre mere blomstrende og en buskere form. Hvis planten bliver lækker i vækstperioden, kan du forsigtigt forkorte de lange grene uden at skade albien. Du må dog ikke beskære det alvorligt om sommeren.

Video Instruktioner: Abelia plant - grow, care & hedge plant.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar