5 Dele af en blomst

5 Dele af en blomst

I Denne Artikel:

En blomsters anatomi.

De fleste blomster består af fem generelle dele, med mere specifikke underdele. Blomstdelene har hver især en særlig opgave for blomsten at nærme, reproducere og beskytte sig selv. Selv om der er forskellige blomstetyper, har naturen givet en overordnet holdbar blomsterkonstruktion, der har gjort det muligt for mange arter at duplikere og trives bedst.

Kronbladene

Kronblade danner den samlede struktur af en blomst. De er set og æret af mennesker, når de beundrer en blomst udseende. Selv om de er den mest tilsyneladende del af blomsten, gør kronblade meget mere end at skabe en blomsters umiddelbare skønhed. De tiltrækker pollinatorer og insekter såvel som små dyr. Kronblade er også den overordnede beskyttelse mod udefrakommende faktorer som vind, sol og regn.

Stamen

Stamen anses for at være den mandlige indre sektion af en blomst. Stamen består af to dele: anther og filament. Antenen producerer pollen i en blomst og består af små sår, hvilket giver det et afrundet udseende. Den pollen bæres af bier eller andre insekter til en anden blomst at pollinere, hvilket er processen med krydsbestøvning. Hvis en blomst pollinerer sig selv, betragtes den som en selvbestemmer. Stamenfilmens tråde understøtter anteren. Det er tyndt og stilklignende i udseende.

The Pistil

Pistilen er den kvindelige sektion af en blomst. Den består af fire dele: stigmatikken, stilen, æggestokken og ægget. Den samlede pistil er rørformet i udseende, med en bulbusbase, der holder blomstens ovler. Stigma er den øverste del af pistilen, og det er klæbrigt at fange pollen. Stilen er et rør, der bærer pollen til æggene, som er placeret i æggestokken. Når pollen når ovulerne, kan den pollinere og skabe frø. Frøene udvikles derefter til frugt eller flere blomster.

The Sepals

Udviklingsknopper skal beskyttes af det ydre sepalag. Sepal er en grøn, kronbladlignende struktur nær blomsternes bund. Sepals omgiver den udviklende knopp og hjælper den til at trives. De er meget som kokoner, fordi de beskytter den blomstrende blomst og gør det muligt at holde næring.

Receptacle

Beholderen er bunden af ​​blomsten, der fastgør stilken eller stilken til blomsten. Det er placeret i midten af ​​sepalstrukturen og kan også blive en del af basen af ​​den bestøvede frugt. Det ligner en kop. Når du vælger frugt, er beholderen det, der er brudt væk fra stilken eller stilken.

Video Instruktioner: 5. Del 1.mai Funchal fest blomster musikk.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar