4 Hoveddele af en blomst

4 Hoveddele af en blomst

I Denne Artikel:

Mere end et smukt ansigt.

De tornede stilke og spidse grønne blade af rosenbusken er ikke grundene til, at gartnere vælger at dyrke planten; det er de duftende og dejlige blomster. Blomster er den primære grund til at vælge mange planter til haven eller landskabet. Blomsten er imidlertid ikke bare et prydende objekt; det tjener en vital funktion for anlægget. Det er plantens reproduktive system.

blomsterbægeret

Ved bunden af ​​blomsterkroppen er kalyxen, som knager bunden af ​​blomsten. Kalyxen er som regel den første del af blomsten, der skal udvikles. Sepals består af kalyxen, og afhængig af blomstertypen kan de ligne blade eller blomsterblad. Den primære funktion af calyx er at beskytte knoppen, som den udvikler. Kalyxen er den sektion, hvor blomsten er fastgjort til stammen.

Corolla

Det er blomstens corolla, der typisk tiltrækker vores opmærksomhed. Bestået af blomsternes kronblade har naturen designet corolla til at lokke fugle eller insekter til planten for at hjælpe med pollinering. Det kan være den farve, design eller særskilte duft af blomsternes kronblade, der tjener dette formål.

stamen

Den mandlige del af blomsten er stamen, der producerer pollen. I mange blomster består stamen af ​​en vinger og filament, hvor filamentet er en høj stilk og vinklen på glødetrådets spids. Pollenproducerende lommer udgør antleren, og når de er modne, bryder de op for at frigive pollen.

pistil

Den kvindelige del af blomsten er pistilen, som producerer plantens frø. I mange blomster udgør stigma, stil og æggestok pistolen. Placeret på toppen af ​​pistilen er det klæbrige stigma, hvortil pollen anbringer. Fra stigma flytter pollen ned et rør, hvilket er stilen. Stilen fører til æggestokken, som holder frøet. Pollen befrugter frøet, og i sidste ende kan frøet modnes til en ny plante.

Video Instruktioner: 24 HOURS IN KAYLA'S BEDROOM! | We Are The Davises.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar