18. Ă…rhundrede Haveplanter

18. Ă…rhundrede Haveplanter

I Denne Artikel:

Pot guldfisk er en gammeldags favorit.

Haver i koloniale Amerika består af planter fra Europa og planter, der er indfødte i den Nye Verden. Flere af de 18. århundredes haverplanter udviklede sig til mere moderne versioner af deres forgængere, mens nogle stadig ser ud som de gjorde, da opdagelsesrejsende først satte fod i Nordamerika.

Klokken fire

Klokken fire (Mirabilis jalapa) er også kendt som vidunder-af-Peru og skønhed-of-the-night. Anlægget er hjemmehørende i Mexico, Mellemamerika og Vestindien. Blomsten blev opdaget af de tidlige opdagelsesrejsende, og frøene blev bragt tilbage til Europa i 1596. Thomas Jefferson voksede fire o'clock i hans haver ved Monticello.

Planten vokser fra 2 til 3 meter høj og det samme i bredden. Fire o'clocker producerer blade, der vokser fra 2 til 4 inches lang, med røde, magenta, pink, gule eller hvide 2-tommer lange trompetformede blomster, der vokser enkeltvis eller i klynger. Blomsterne åbner om aftenen og dør næste morgen, men nye blomster vokser fra det sene forår gennem efteråret. Plant fire o'clocks i fuld sol eller delvis skygge og i fugtig jord. Planten er hårdfør i de sydlige zoner, fra zone 7 til zone 11.

Lanceleaf Tickseed

Lanceleaf tickseed (Coreopsis lanceolata) er også kendt som lanceleaf coreopsis. Planten er indfødt i Nordamerika og er kendt for at være dyrket af de tidlige kolonister. Frøene blev eksporteret til England i 1724. Planten producerer blade, der er knivformede og vokser op til 6 inches lange, med enkelt gule blomster, der minder om en tusindfryd. De vokser på stængler, der vokser op til 2 meter høje. Plant lanceleaf tickseed i fuld sol eller delvis skygge og i en jord, der ikke er godt befrugtet. Blomsterne er attraktive for sommerfugle, honningbier og indfødte bier og hveps. Lanceleaf tickseed er hårdfør i zoner fire til ni - hele landet undtagen det koldeste og hotteste.

Pot Marigold

Potgrube (Calendula officinalis) er også kendt som calendula og engelsk marigold. Blomsten var populær i Europa i det 16. århundrede og er kendt for at være blevet dyrket i den nye verden allerede i 1642.

Planten kan vokse fra 12 til 30 inches høj og lige så bred. Potgribeberg producerer lyse grønne blade, der vokser til 4 tommer lange, med creme, lysegul, lyse gule eller orange blomster, der vokser fra 2 til 3 tommer i diameter. Plant potguldfugle i fuld sol til delvis skygge og godt drænet jord. Plant blomsten i en grøntsagshave, og det vil holde skadedyr væk. Pot-guldfisk er en årlig og kan dyrkes på alle områder af landet.

Video Instruktioner: MODEN GENNEM TIDERNE.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar